A Lehel piacon van egy pékség, ahol az eladó hölgy ránézésre a világ legundokabb, legmufurcabb alakjának tűnik a világon. Egyszer majdnem mosolygott, de amikor észrevette, hogy kiesett a szerepéből, azonnal korrigált. No de nem is ezért szeretjük, hanem a búzacsirás kakaós csigájáért. Ő süti a világ legfinomabb kakaós csigáját, de én most megpályázom a második helyet;) Tápértékek tekintetében természetesen ez a verzió az abszolút befutó.
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a tésztához:
- 100 g darált zabpehely
- 50 g búzacsíra
- 25 g lenmag
- 50 g vaníliás fehérjepor
- 250 g túró
- 2 tojás
- Kevésédesítő
- 1 kanál zsírszegény kakaópor
- Fél adag csokis fehérjepor
- Édesítő
- Olajspray
Egyszerű, mint az ágybakarikacsapás: gyúrd össze a hozzávalókat alaposan. Az összegyúrás végén kicsit lucskosnak tűnhet az eredmény, de ne aggódj, ilyennek kell lenni.
A tészta nyújtása, töltése:
Sütőt kapcsold be, 170 fok alul-felül sütés.
A töltelék száraz hozzávalóit keverd össze egy kis tálban.
A töltelék száraz hozzávalóit keverd össze egy kis tálban.
Vegyél elő egy közepes tepsit, béleld ki szilikonos sütőpapírral.
Szilikonos nyújtólapon (értsd: gyúrótábla gumiból) szórj szét egy kevés rizslisztet vagy bármi hasonlót, borítsd ki rá a tésztát.
Egy nyújtófával kezdd el nyújtogatni minden irányba, egészen addig, amíg a fél cm vastagságot eléred. Segít, ha a nyújtófát egy kicsit bevizezed. Próbálj meg téglalapszerűséget kialakítani a tésztából.
Fújd le olajspray-vel a tésztát (de kókuszzsíral is dolgozhatsz) és szórd meg a kakaós porral. Egyenletes eloszlásra törekszünk.
Izgalmas rész jön most, most kell nem elrontani. Nedves kézzel tekerd fel a tésztát. Amikor látod, hogy leragad, nyúlj alá, segíts neki elválni a nyújtólaptól. Próbáld minél szorosabbra tekerni a tekercset. Ha kész, dicsérd meg magad, megérdemled. A vállveregetést kerüld, mert koszos lesz a pólód.
Nedves késsel 1,5 cm vastag szeletekre szeleteld fel a tekercset. A csigákat tedd a kibélelt tepsibe. A távolság nem nagyon számít, legyen mondjuk 1 cm, hogy könnyen ki tudd majd venni őket.
Ha a sütő már elég meleg, told be a tepsit kb 20 percre. Lehet, hogy 25 is fog kelleni. Akkor van kész, amikor egy nagyon vékony kemény kéreg alakult ki a tésztán és / vagy picit megbarnult a csigák teteje.
10 percet hagyd hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése