Itt van az ősz, itt van újra,
birsalma lesz pénteken,
csirkecombból vagy melléből
csináljad, ha kérhetem.
Hozzávalók:
birsalma lesz pénteken,
csirkecombból vagy melléből
csináljad, ha kérhetem.
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb vagy 1 egész csirkemell filé
- 2-3 birsalma
- Bors
- Zsálya
- Fahéj
- 5 gerezd fokhagyma
- Kókuszzsír (csak a csirkemelles verzióban van rá szükség)
- Ha csirkecombbal dolgozol, elegendő őket alaposan megmosni, szükség esetén epilálni, majd beletenni egy teflonos tepsibe. Ha csirkemellre esett a választás, akkor kb. 1 cm vastag szeletekre kell felvágnod a húst. A tepsiben kenj szét 3-4 evőkanál kókuszzsírt, és erre tedd rá a csirkemellet.
- A birsalmát hámozd meg, vékony szeletekre vágd fel.
- Sütő bekapcs, légkeveréses 170 fok.
- A csirkedarabokat fűszerezd őrölt borssal, fahéjjal és egy kevés zsályával.
- A csirkecombok bőre alá dugdoss be annyi almát, amennyit csak tudsz, illetve a csirkemelleket egyenletesen borítsd be az almaszeletekkel.
- A fokhagymagerezdeket nem megpucolva random helyezd el a tepsiben.
- Fedd le a húst egy fóliával, majd 40 percre küldd be a sütőbe.
- 40 perc után vedd le a fóliát, és 5-10 percet süsd a húst valamilyen felülről grillezős fokozatban, magas hőfokon kellemes aranybarnulásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése