2013. november 4., hétfő

[R] Birsalmás csirke - szezonrecept verssel

Itt van az ősz, itt van újra,
birsalma lesz pénteken,
csirkecombból vagy melléből
csináljad, ha kérhetem.

Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb vagy 1 egész csirkemell filé
  • 2-3 birsalma
  • Bors
  • Zsálya
  • Fahéj
  • 5 gerezd fokhagyma 
  • Kókuszzsír (csak a csirkemelles verzióban van rá szükség)
Előkészületek:
  • Ha csirkecombbal dolgozol, elegendő őket alaposan megmosni, szükség esetén epilálni, majd beletenni egy teflonos tepsibe. Ha csirkemellre esett a választás, akkor kb. 1 cm vastag szeletekre kell felvágnod a húst. A tepsiben kenj szét 3-4 evőkanál kókuszzsírt, és erre tedd rá a csirkemellet. 
  • A birsalmát hámozd meg, vékony szeletekre vágd fel. 
Elkészítés:
  • Sütő bekapcs, légkeveréses 170 fok.
  • A csirkedarabokat fűszerezd őrölt borssal, fahéjjal és egy kevés zsályával. 
  • A csirkecombok bőre alá dugdoss be annyi almát, amennyit csak tudsz, illetve a csirkemelleket egyenletesen borítsd be az almaszeletekkel. 
  • A fokhagymagerezdeket nem megpucolva random helyezd el a tepsiben.
  • Fedd le a húst egy fóliával, majd 40 percre küldd be a sütőbe.
  • 40 perc után vedd le a fóliát, és 5-10 percet süsd a húst valamilyen felülről grillezős fokozatban, magas hőfokon kellemes aranybarnulásig. 
Jázminrizzsel szerettük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése