A szilvás gombóc testépítő létformámat megelőzően nem tartozott a kedvenceim közé, de amióta rátaláltam a diétás verzióra, dobogós lett a húsmentes ételek között.
Hozzávalók a tésztához (24 db):
Hozzávalók a tésztához (24 db):
- 200 g darált zabpehely
- 50 g búzacsíra
- 50 g zabkorpa
- 100 g vaníliás fehérjepor
- 30 g lenmagpehely
- 500 g túró
- 4 tojás (+1 fehérje, ha épp van szabadon)
- édesítő
- Fél - 1 zacskó fahéj
- Víz
- 12 db szilva
- Édesítő tabletta
- Fahéj
- Búzacsíra
- Zabkorpa
- Fahéj
- Édesítő
Meglehetősen egyszerű: keverj össze minden hozzávalót. Egyre ügyelj csak: a vizet nagyon apródonként a végén add hozzá. Nagyon kevés kell belőle, kevesebb, mint 1 dl.
Gombócok készítése:
- A szilvákat vágd ketté, tedd ki őket szépen sorban egy tálcára. A szilva magjára nem lesz szükségünk.
- Pötyögtess mindegyik szilvába egy-egy édesítő tablettát és szórd meg fahéjjal.
- Vizes kézzel formálj a tésztából kb. 6 x 6 cm-es, fél cm vastag lapokat. Tegyél a közepébe egy szilvát, csomagold be és formálj gombócot belőle. A nedves kéz nagyon fontos, minden gombóc után nedvesíts!
- Ha kész vannak a gombócok, tegyél fel vizet forrni egy fazékba.
- Amíg a víz felforr, keverd ki a hempergető anyagot egy tányérba. Én fele-fele arányban használtam a búzacsírát és a zabkorpát.
- Amikor a víz lobog, dobáld bele a gombócokat. Egy 5 literes fazékba egyszerre 8 gombóc fér be. Addig kell főzni, amíg fel nem jönnek a víz tetejére a gombócok (pár perc).
- Fazékból való távozás után rögtön dobd bele a hempergetőbe a gombócokat és bundázd be őket.
- A legnehezebb rész most jön: várni kell 10 percet, amíg kihűl. Közel lehetetlen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése