Nem, nem rossz blogba posztoltam ezt a bejegyzést. A diétás rántott hús létezik. Persze nem a versenydiéta alapkövét jelenti, de összetételét tekintve túl sok kifogás nem lehet ellene.
Az íze pedig határozottan emlékeztet a zsíros rántott húséra. Az "emlékeztet" kifejezés alkalmazása nem véletlen: nem fogod ugyanazt az ízt kapni, hisz a napraforgó olaj + só + zsemlemorzsa trió ebből a kajából hiányzik. Ennek megfelelően lesznek olyanok, akik szerint ez az ehetetlen sz@r kategória, míg mások kifejezetten örülnek majd annak, hogy nem zsírban ázott prézlit nyammognak.
Hozzávalók:
A sütés két módon is abszolválható: serpenyőben vagy sütőben.
Serpenyős verzió: egy serpenyőben hevíts fel kókuszzsírt és a hagyományos módon süsd meg a husikat. Combok esetében én 12 percig szoktam sütni oldalanként, ennyi idő alatt megpuhul a hús és a panír is aranybarna lesz. A kókuszszír állítólag* diéta kompatibilis megoldás, használata szabályos.
Sütős verzió: a panírozott húsokat egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakd be, fújd le őket 0 kalóriás olajspray-vel vagy kókuszzsírral (olaj fújókával vagy ecsettel lehet próbálkozni). Meleg sütőben 40 perc alatt sül meg.
* Állítólag. A diéta világában megszokhattuk már, hogy a trendek jönnek-mennek, amiről hétfőn még azt gondoltuk, hogy egészséges, kedden kiderül, hogy annál károsabb nincs is. És ennek az ellenkezője is előfordulhat. Lássuk be, legtöbbünk nem vegyész / biológus / whatever, nem tudunk mi magunk meggyőződni az egyes iskolák igazáról, el kell fogadjuk azt, amit mondanak nekünk. Én most pl. elhiszem azt, amit ebben a cikkben írnak. Majd szólok, ha már az ellenkezőjét gondolom.:)
Az íze pedig határozottan emlékeztet a zsíros rántott húséra. Az "emlékeztet" kifejezés alkalmazása nem véletlen: nem fogod ugyanazt az ízt kapni, hisz a napraforgó olaj + só + zsemlemorzsa trió ebből a kajából hiányzik. Ennek megfelelően lesznek olyanok, akik szerint ez az ehetetlen sz@r kategória, míg mások kifejezetten örülnek majd annak, hogy nem zsírban ázott prézlit nyammognak.
Hozzávalók:
- Csirke tetszőleges testrésze. Mell, comb az ideális.
- A panír (ahogy a képen láthatod is) variálható. Az eredeti rántott húshoz képest így módosul a recept:
- Liszt: teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt vagy rizsliszt.
- Tojás: 1 tojás + 1 tojás fehérje. A mennyiség természetesen a hús mennyiségétől függ.
- Zsemlemorzsa: a variációk száma végtelen. Mi legutóbb ezeket próbáltuk ki:
- Zabkorpa
- Zabkorpa + lenmag
- Zabkorpa + lenmagpehely
- Zabkorpa + szezámmag
- Nagy szemű zabpehely
A sütés két módon is abszolválható: serpenyőben vagy sütőben.
Serpenyős verzió: egy serpenyőben hevíts fel kókuszzsírt és a hagyományos módon süsd meg a husikat. Combok esetében én 12 percig szoktam sütni oldalanként, ennyi idő alatt megpuhul a hús és a panír is aranybarna lesz. A kókuszszír állítólag* diéta kompatibilis megoldás, használata szabályos.
Sütős verzió: a panírozott húsokat egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakd be, fújd le őket 0 kalóriás olajspray-vel vagy kókuszzsírral (olaj fújókával vagy ecsettel lehet próbálkozni). Meleg sütőben 40 perc alatt sül meg.
* Állítólag. A diéta világában megszokhattuk már, hogy a trendek jönnek-mennek, amiről hétfőn még azt gondoltuk, hogy egészséges, kedden kiderül, hogy annál károsabb nincs is. És ennek az ellenkezője is előfordulhat. Lássuk be, legtöbbünk nem vegyész / biológus / whatever, nem tudunk mi magunk meggyőződni az egyes iskolák igazáról, el kell fogadjuk azt, amit mondanak nekünk. Én most pl. elhiszem azt, amit ebben a cikkben írnak. Majd szólok, ha már az ellenkezőjét gondolom.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése